Referenties & Ervaringen

Arbeidsmediation.

02-06-2020

Dag Gonny, Ik zag je berichtje bij … staan. Ik denk nog steeds in dankbaarheid terug aan de manier waarop je het mediation traject rond mijn persoon hebt vormgegeven. Zeker je persoonlijke touch op het einde heeft mij heel goed gedaan. Hiervoor wil ik je nogmaals bedanken

Scheiding in Son

06-08-2019

Met mij is alles OK na de scheiding. Ik woon nog steeds in Son en heb een Lat-relatie. Mijn leven is na de scheiding heel erg veranderd. Met mijn ex is, mede door de gezamelijke gesprekken met Gonny, een goede onderlinge relatie ontstaan. We komen tegelijkertijd op bezoek bij onze kinderen, met onze nieuwe partners. Gek dat ik deze stap niet ooit zelf heb kunnen nemen, ik geniet nu veel meer, onderneem veel meer en heb veel nieuwe vrienden en vriendinnen die het leven een stuk aangenamer maken. zo zie je maar!

een tevreden klant

SCHEIDINGSMEDIATION

“Wat aanvankelijk een woud was waar geen doorkomen aan leek werd door jou alles stapsgewijs verhelderd en op een rij gezet. Ik vond het prettig dat je onpartijdig was behalve voor de kinderen “dan ben ik voor hen partijdig” zei je altijd. Ik vond je zeer prettig, integer en kundig werken.”

Klant

BINNEN EEN FAMILIEBEDRIJF ZEGT HET 6-TALLIGE MANAGEMENT SCHRIFTELIJK HET VERTROUWEN OP IN EEN DIRECTIELID; “HIJ ERUIT OF WIJ ERUIT”.

2017

Door eerst met alle partijen apart te praten kwam ik achter de persoonlijke belangen. Daarna in aparte gesprekken met de managementleden en het betreffende directielid gesproken om alle persoonlijke “angels” er uit te halen. Tot slot met 3 gezamenlijke gesprekken het vertrouwen in het team hersteld. Uiteindelijk heeft 1 manager alsnog afscheid genomen.

Gonny van Tussenbroek

Eigen ervaring

VERTROUWEN

“Ik zag er echt erg tegenop en had weinig vertrouwen in een goede afloop. Maar nu hebben we nieuwe afspraken kunnen maken en kon het vertrouwen weer herstellen. Achter af gezien was het eigenlijk wel fijn om samen aan een oplossing te werken.”

Medewerker

4 BROERS & 2 ZUSSEN GEEN CONTACT

De oudste broer neemt het initiatief en neemt contact met mij op. Ze worden allemaal ouder en hij zou het toch fijn vinden als ze elkaar af en toe in redelijke harmonie konden zien en spreken. Ik heb van de oudste broer de contactgegevens gehad van de overige familieleden en ik heb met hen contact opgenomen om dit voorstel te bespreken tijdens een intakegesprek. Daar hebben ze allemaal gebruik van gemaakt. Al gauw bleek dat het vermoeden bij een aantal bestond dat er 1 broer was, die de erfenis van de moeder regelde en dat dit niet gegaan was zoals het had gemoeten. Na een 4 tal gesprekken was het vertrouwen genoeg hersteld om samen weer naar de toekomst te kijken.

Gonny van Tussenbroek

Eigen ervaring

VAN ONTSLAG OP STAANDE NAAR EEN HERSTELDE ARBEIDSRELATIE

Bij en dakdekkersbedrijf wordt een medewerker op staande voet ontslagen omdat hij lastig te hanteren was binnen zijn werkzaamheden en zich diverse malen negatief over zijn werkgever had uitgelaten bij een klant. Na de aparte intakegesprekken met beide heren en hun partners zijn we aan tafel gegaan. In het tweede gesprek werd duidelijk dat juist de economische crisis de heren partte speelde. Beide heren kwamen op voor hun eigen financiële zekerheid. Door terug te gaan naar het moment waarop de arbeidsrelatie werd besproken en dus te wankelen heb ik de heren rustig laten vertellen wat nu eigenlijk het voorstel was van de werkgever, wat daar bij de werknemer het probleem was en dat hebben ze gezamenlijk opgelost waardoor nu na 3 jaar de werknemer nog steeds in dienst is bij de werkgever.

Gonny van Tussenbroek

Eigen ervaring

EEN CONFLICT ONTSTAAN DOOR DE STRESS VANWEGE PROBLEMEN THUIS.

Laatst had ik een secretaresse en haar leidinggevende in mediation. De secretaresse zat duidelijk al een tijd tegen haar grenzen aan. Als ze daar op werd aangesproken door haar leidinggevende, reageerde ze heel fel, geïrriteerd en ze begon meteen te huilen. Door de gezamenlijke gesprekken werd duidelijk dat ze gestrest was door haar thuissituatie. Door het daar over te hebben, ontstond er begrip en konden we het snel oplossen. Haar werkzaamheden zijn wat aangepast waardoor er nu veel meer rust is om haar werkzaamheden goed uit te voeren.

Gonny van Tussenbroek

Eigen ervaring